Na Olympijských hrách v Los Angeles budou všechny disciplíny

Vzhledem k náročnosti výstavby střelnic, oproti některým jiným sportům, kterým stačí multisportovní hala nebo stadion, hrozilo, že bude na přespříštích OH v americkém Los Angeles v létě 2028 omezena nebo zcela zrušena sportovní střelba. Tato hrozba byla díky úzké spolupráci Mezinárodní střelecké federace (ISSF) a MOV odvrácena, takže střelba bude zastoupena všemi tradičními disciplínami. Obě organizace dále kooperují na snížení nákladů a náročnosti pořádání střeleckých soutěží.

„Vstupujeme do zajímavého období pro sportovní střelbu, kdy jsou Olympijské hry v Paříži vzdáleny méně než rok,“ řekl prezident ISSF Luciano Rossi. „ISSF pokračuje v přezkoumávání svých procedur a struktur, aby usnadnila svým členským svazům i atletům rozvoj a prospěch. Naše technické týmy zajišťují podporu IOC a pořadatelů OH 2028. Snažíme se maximalizovat popularitu našeho sportu a jeho dosah na Olympijských hrách způsoby, které jsou co nejvíce finačně efektivní.“

Rozhodnutí dodržet stávájící disciplíny bylo založeno na doporučení Výboru IOC pro olympijský program (Olympic Programme Commission), které bylo předloženo Výkonnému výboru IOC a poté oficiálně ratifikováno na zasedání IOC v Mumbai dne 16. října.

Sportovní střelba byla součástí všech moderních Olympijských her, tedy od roku 1896. Dále si udrží tento úctyhodný rekord.

Na Olympijských hrách v Los Angeles budou všechny disciplíny
Autor: Rampula Matěj, Čas poslední změny 02.11.23 19:26