Pavel Schejbal ve finále Grand Prix ISSF

Pistolář Pavel Schejbal započal letošní rok úspěchem v Grand Prix ISSF ve slovinské Ruši.

V základním závodě vzduchové pistole se mu vydařila položka 99 a s výsledkem 581 postoupil ze čtvrtého místa do finále. Byl, mimo jiné, ve společnosti několikanásobného tureckého olympionika Yusufa Dikece, bronzového medailisty z loňského Mistrovství světa Bulhara Kirila Kirova nebo slovenského reprezentanta a bývalého Mistra Evropy Juraje Tuzinského.

Ve finále začal Schejbal nižší sérií 49.3 s ranou 8.3, která ho poslala na čtvrté místo. Ve třetí sérii se vyšvihnul na první místo (celkem 121.1), ale již čtvrtá série jej další osmičkou srazila zpět na čtvrté místo. Jeho účast ve finále ukončila střela 7.4 v poslední páté sérii; skončil na šestém místě. „Ve finále jsem ke konci bojoval s nervozitou. Musím se přiznat, že finále s takto energickou atmosférou často nestřílím a dnes se mi to stalo osudným,“ popisuje Schejbal svoji zkušenost z dnešního finále. „Trochu bojuju s nastavením pažby, takže výsledek v kvalifikaci byl doslova vydřený; podle posledních tréninků jsem to čekal horší. Do dalších závodů by se mi samozřejmě vstupovalo lépe s medailí v kapse, ale vím, že sport je plný překvapení a ne vždy jde podle představ.“

Ve stejné disciplíně a kategorii dnes soutěžil také Jindřich Dubový. Ten obsadil s výsledkem 576 11. místo a chyběl mu pouhý jeden bod na finále. Stejnou smůlu měla i pistolářka Veronika Schejbalová, která s výsledkem 569 skončila desátá. V ženách reprezentovala také Klára Ticháčková; ta střelila 551 bodů a obsadila 30. místo.

Puškaři dnes stříleli soutěž mixů. První tým ve složení Veronika Blažíčková (310.0) a Jiří Přívratský (312.7) skončil 19. (celkem 622.7). V druhém týmu byli Aneta Brabcová (312.2) a Aleš Entrichel (313.9); jejich výsledek 626.1 stačil na 12. místo. Do finále o bronz se postupovalo na 628.2 bodů.

Závod pokračuje zítra pistolovým mixem a individuální soutěží puškařů.

Odkaz na výsledky

Pavel Schejbal ve finále Grand Prix ISSF
Autor: Rampula Matěj, Fotografie: Lucie Veverková – ČSS, Čas poslední změny 13.03.24 21:07

Lidé